Nederlander langer vast voor moord op Britse

De Engelse politie heeft tot zaterdagavond laat de tijd gekregen om de 32-jarige Nederlander die is opgepakt voor de moord op een 25-jarige vrouw in Groot-Brittannië te ondervragen. Dat meldden Engelse media vrijdagavond.

De politie had een rechtbank gevraagd de man langer vast te mogen houden. De man, een buurman van het slachtoffer, zou donderdag zijn opgepakt op 1,5 kilometer afstand van zijn woning in Bristol. Eerder had de politie al toestemming gekregen de man ook vrijdagochtend nog te mogen ondervragen. Vrijdagmiddag kreeg de politie van de rechtbank groen licht voor nog een extra dag.

Het slachtoffer is gewurgd, maar volgens de politie niet misbruikt. Vrijdag dook echter het bericht op dat op de borsten, buik en broek van de vrouw DNA-sporen zouden zijn gevonden, wat er mogelijk toch op wijst dat het slachtoffer is misbruikt. De politie heeft dit bericht vooralsnog niet willen bevestigen.

Het bevroren lichaam van de 25-jarige Britse vrouw werd op eerste kerstdag gevonden op enkele kilometers afstand van haar woning. Ze was sinds 17 december vermist nadat ze met collega's van het architectenbureau waar ze werkte een kerstborrel had gedronken. Vermoedelijk heeft ze daarna haar woning nog wel bereikt.

De politie heeft overigens nog niet bekendgemaakt wie de opgepakte verdachte is en spreekt slechts van een 32-jarige man, maar vlak na de arrestatie heeft de politie een inval gedaan in de flatwoning van de Nederlander. De man staat volgens Britse media met zijn vriendin ingeschreven in de woning. Volgens buren was de relatie van de Nederlander met zijn vriendin sinds kort echter voorbij.