Binnenkort ook 3D gamen op telefoons

Hardwarefabrikant Nvidia lanceert dit voorjaar de Tegra 2-processor waarmee dit kan. Volgens de techwebsite Gizmodo gaan de eerste telefoons met 3D-ondersteuning nog dit jaar op de markt komen.

Bij de telefoons is het niet nodig een speciale bril op te doen om toch 3D-beeld te zien. De hersenen van de kijker worden door de techniek voor de gek gehouden, waardoor het lijkt alsof er een beeld met diepte getoond wordt. De Tegra 2-processor maakt een soortgelijke vorm van 3D mogelijk als op de aankomende Nintendo 3DS-spelcomputer. Er wordt een 3D-afbeelding getoond door twee losse afbeeldingen naar elk van de ogen te sturen.

De Japanse hardwarefabrikant Toshiba heeft eind vorig jaar de eerste 3D-televisie gelanceerd waarbij geen bril nodig is. Het 3D-beeld wordt bij deze televisies vanuit verschillende punten op het scherm geladen, waardoor meerdere mensen naar het beeld kunnen kijken. Deze televisies zijn maximaal vijftig centimeter in doorsnede en kosten omgerekend meer dan duizend euro. Het wachten is op de grote beeldschermen.