El Hamdaoui ontbreekt ook tegen Utrecht

Frank de Boer kan ook tegen FC Utrecht niet beschikken over Mounir El Hamdaoui. De spits van Ajax heeft nog te veel last van zijn knieblessure.

Volgens AT5 is de Marokkaan hersteld van zijn griep, maar nog niet van zijn blessure. El Hamdaoui trainde vrijdag nog niet met de groep, maar werkte binnen aan zijn herstel. De aanvaller kan zondag niet in actie komen tegen FC Utrecht.

De laatste wedstrijd die El Hamdaoui speelde voor Ajax was eind vorig jaar uit bij AC Milan. Hij was woedend nadat hij niet in de basis mocht starten. Hij meldde zich ziek en speelde sindsdien geen wedstrijd meer voor Ajax. Na een gesprek met De Boer was de kou uit de lucht en heeft hij aangegeven gewoon weer te willen spelen voor Ajax.

Maar op het trainingskamp in Turkije ging het mis. Hij raakte geblesseerd aan zijn knie en moest daardoor al de oefenwedstrijd tegen Galatasaray (0-0) laten schieten. Ook de wedstrijd van afgelopen woensdag tegen Feyenoord (2-0 winst) kwam hij nog niet in actie. Wanneer El Hamdaoui wel weer kan spelen is nog onbekend.