Ben Affleck in beeld voor regie American Bullshit

Ben Affleck wordt getipt als regisseur van American Bullshit. Deze film staat al jaren op de 'zwarte lijst' van beste nooit verfilmde scenario's. In dit politieke drama zet de FBI een geheim programma op om corruptie in de Amerikaanse politiek te bestrijden.

Na zijn comeback als regisseur met Gone Baby Gone en vooral The Town is de 38-jarige Affleck een veelgevraagd filmmaker. Hoewel hij wordt bedolven onder de scenario's zou hij het script van American Bullshit tot zijn favorieten rekenen, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

Het scenario is gebaseerd op feiten. Eind jaren zeventig zette de FBI Abscam op, een geheime operatie om corrupte politici op heterdaad te kunnen betrappen. Uiteindelijk leidde het tot de arrestatie van onder anderen een senator, vijf leden van het Huis van Afgevaardigden, en werknemers bij de immigratie- en naturalisatiedienst.

Het verhaal werd al eerder bewerkt tot het filmscenario Moon over Miami, met Dan Aykroyd en John Belushi in de hoofdrollen. Toen Belushi stierf aan een overdosis drugs werd de verfilming echter afgeblazen.

Het huidige scenario wordt geschreven door Eric Warren Singer. Zijn enige ervaring met filmscripts tot nu toe is de politieke thriller The International uit 2009, met Clive Owen en Naomi Watts in de hoofdrollen. Producent Charles Roven (The Dark Knight) heeft zich ook al verbonden aan het project. Wanneer de film in productie moet gaan is nog niet duidelijk.


Ben Affleck in beeld voor regie American Bullshit (Foto: Novum)