Verkeerde foto prostituee kost krant 20.000 euro

Een Oostenrijkse krant moet diep in de buidel tasten na een niet zo tactische blunder. Na de moord op een jonge prostituee verwarden zij het slachtoffer met een levende studente en drukten de foto in de krant af. De bewuste krant moet nu twintigduizend euro schadevergoeding betalen aan de nog levende Slowaakse studente.

Na de moord op een 23-jarige prostituee googlede de krant Österreich op haar naam en kwam zo op de Facebook-pagina van het vermeende slachtoffer terecht. Zonder te verifiëren of zij de juiste persoon te pakken hadden, jatten ze een foto van haar profiel en zetten het in de krant. De Facebook-pagina blijkt echter van een jonge studente uit Bratislava te zijn die toevallig dezelfde naam heeft.

De studente was een week op vakantie en liet haar familie en vrienden die de krant onder ogen kregen, verontrust achter. "Toen ik terug was van vakantie, kreeg ik veel telefoontjes om te controleren of ik nog in leven was", vertelt de studente. "Ik was geschokt toen ik hoorde wat zij hadden gelezen. Ik raakte depressief en moest me onder dokterbehandeling stellen."

"Een van de professoren op mijn college vertelde me dat dit zelfs gevolgen kan hebben voor mijn verdere loopbaan." Het steekt haar dat ze niet vantevoren is gebeld over de juistheid van de foto. "Ze namen simpelweg aan dat ik een hoertje was."