Wawrinka verspert Haase de weg

Voor tennisser Robin Haase is de kwartfinale van het ATP-toernooi in Chennai het eindstation geworden. Stanislas Wawrinka was hem  met 6-3, 3-6, 3-6 de baas. Haase liep daardoor een tweede halve finale op de ATP-tour mis. In 2007 stond de nummer 65 van de wereld al eens bij de laatste vier op de Dutch Open.

Na twee games en tien minuten konden Haase en Wawrinka alweer terug naar de kleedkamer. Een regenbui zorgde voor een oponthoud van ruim een uur, waarna Haase sneller bij de les was. De Hagenaar, die vorig jaar in de tweede ronde sneuvelde in Chennai, brak Wawrinka direct en deed dat even later nogmaals voor de setwinst.

In het tweede bedrijf was het beeld echter heel anders. Haase had moeite met zijn opslag en Wawrinka kreeg de ene breakkans na de andere. Pas in de zevende game sloeg de Zwitser toe en in de volgende opslagbeurt van Haase was het weer raak voor de nummer 21 van de wereld, die hiermee de setstand gelijk trok.

In de beslissende set begon Haase weer beter te serveren, maar dat was te laat voor de Nederlander. Hij leverde al in de tweede game van de set zijn service in. Op 5-2 achter waren er al drie matchpunten voor Wawrinka, maar die werkte Haase nog weg. Op eigen opslag was de Zwitser echter genadeloos.

Wawrinka neemt het nu op tegen Tomas Berdych. De Tsjech won eerder vandaag met 6-3, 6-3 van de Sloveen Blaz Kavcic. Xavier Malisse en Janko Tipsarevic spelen de andere halve eindstrijd. Malisse rekende af met Björn Phau: 6-0, 6-2. Tipsarevic versloeg Kei Nishikori met tweemaal 6-4.