Clooney jaagt op monster in Florence

Acteur George Clooney neemt de hoofdrol van de boekverfilming The Monster of Florence voor zijn rekening. De 49-jarige Clooney gaat de film ook produceren, schrijft de Amerikaanse filmwebsite Deadline.

Het plan om het op feiten gebaseerde boek te verfilmen speelt al jaren. Eerder was Tom Cruise verbonden aan een verfilming. Scenarioschrijver Chris McQuarrie blijft aan om het script verder te bewerken.

Clooney speelt de rol van Douglas Preston, de schrijver van de bestseller uit 2008. Preston ontmoet misdaadjournalist en co-auteur Mario Spezi in 2001 en samen besluiten ze een inmiddels dertig jaar lopende moordzaak op te lossen. Een seriemoordenaar leefde zich in de jaren zestig, zeventig en tachtig uit op acht stellen, die op een parkeerplaats nietsvermoedend in hun auto zaten.

De plaatselijke politie was niet bepaald blij met de bemoeienissen van Spezi en Preston. Spezi werd in 2006 zelfs in de gevangenis gegooid wegens smaad. Volgens de politie bracht hij door zijn bemoeienissen de zaak in gevaar. Bovendien was hij volgens de politie verdacht geïnteresseerd in de moorden en zou hij zelf de moordenaar kunnen zijn.

Spezi schreef zelf eerder een filmscript over de gebeurtenissen. De Italiaanse film Il Mostro Di Firenze kwam in 1986 uit. Het is nog onbekend wanneer de Amerikaanse versie in de bioscoop verschijnt.