Ook dode vogels in Zweden uit de lucht gevallen

De afgelopen dagen meldden we al van twee opmerkelijke situaties in de Verenigde Staten waar in twee verschillende staten zwermen vogels dood uit de lucht zijn gevallen. In Zweden, in Falköping, heeft de politie nu ook ongeveer honderd dode vogels aangetroffen. De straat is afgezet en dierenartsen zijn onderweg. 

Of de situaties verband houden met elkaar is nog niet duidelijk, in ieder geval hadden deze vogels net als de vogels in de Verenigde Staten geen zichtbare verwondingen. In de Verenigde Staten werden ook 80.000 dode vissen aangetroffen niet al te ver verwijderd van de vindplaats van de eerste groep dode vogels. Ook hier is niet bekend of er een verband tussen de mysterieuze sterftegevallen is.

Er wordt druk gespeculeerd in de verschillende topics (en hier) op het forum en onder de nieuwsberichten over deze zaken. Een paar 'mogelijke' verklaringen luiden: stress door het vuurwerk, ziekte, aliens met een of ander bijzonder wapen en een meteorologisch verschijnsel zoals bliksem of een storm.