Politiechef kan stappen verwachten om tweet

De ouders van het stel dat in Meppel omkwam door koolmonoxidevergiftiging, zijn van plan verdere stappen te ondernemen tegen de Drentse politiechef Gerda Dijksman. Toen duidelijk werd dat een jong stel was omgekomen twitterde ze: "Gaat vast om huiselijk geweld". "Dat is echt heel erg", zegt de vader van de 23-jarige man die omkwam dinsdag in De Telegraaf.

De chef werd na haar tweet voorlopig geschorst. De korpsleiding liet weten dat ze mogelijk inbreuk heeft gemaakt op de integriteit van de slachtoffers en dat nabestaanden zijn gekwetst.

"Ons verdriet is nog te groot om er nu uitgebreid op in te gaan. We willen eerst onze kinderen wegdragen", zegt de vader in de krant. "Maar we laten het hier niet bij zitten, dat is nu mijn eerste reactie."

Zijn hoofd staat nog niet naar vervolgstappen. Van de politiechef heeft hij nog niets vernomen, excuses zijn ook nog niet aangeboden. De betreffende tweet is wel verwijderd.

Op eerste kerstdag werden de 23-jarige man en zijn 19-jarige vriendin gevonden in een flat aan de Thorbeckelaan. De moeder en de broer van de man waren ook in de flat en moesten naar een ziekenhuis omdat ze zich onwel voelden.

Dijksman kwam eerder dit jaar al in problemen door een tweet waarin ze Geert Wilders fascistisch noemde. De PVV-leider eiste vervolgens dat ze zou worden ontslagen, maar dat hoefde niet van de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken Ernst Hirsch Ballin (CDA).


Politiechef kan stappen verwachten om tweet (Foto: Novum)