Mido zegt 'nee' tegen Spaanse subtoppers

Mido lijkt zich op zijn gemak te voelen bij Ajax. De Egyptische aanvaller heeft namelijk aanbiedingen vanuit Spanje naast zich neergelegd.

Espanyol en Deportivo de La Coruña informeerden naar de Ajacied, meldt het Egyptische ModernKora. Mido wil echter in Amsterdam blijven spelen. "Ik wil Ajax in januari niet verlaten", zei hij volgens Voetbal International. "Ik wil tot de zomer blijven en een prijs pakken om de fans terug te betalen voor hun steun."

Mido werd door Martin Jol naar Ajax gehaald, maar opvolger Frank de Boer is nog niet overtuigd van de toegevoegde waarde van de spits. "Ik heb op 4 januari een gesprek met de clubleiding over mijn toekomst", vertelt hij. Volgens Mido waren de aanbiedingen van Espanyol en Deportivo financieel te laag.

In het seizoen 2002-2003 speelde Mido al eens in Spanje, want Ajax verhuurde hem toen aan Celta de Vigo. Daar kwam hij weinig aan spelen toe. Espanyol staat momenteel vijfde in de Primera Division, terwijl Deportivo de La Coruña de huidige nummer dertien is.