KNMI waarschuwing: extreem weer

Het KNMI heeft zaterdagavond een waarschuwing voor extreem weer afgegeven. In de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland is er kans op winterse buien en ijzel. Hierbij kan het lokaal zeer glad worden.

In andere provincies moeten weggebruikers ook rekening houden met gladheid. Door het hele land kan er regen, natte sneeuw en sneeuw vallen.

Update 00.47 uur
Gladheid door sneeuw en ijzel heeft zaterdagavond op diverse plekken het verkeer gehinderd. Op de A12 Den Haag-Utrecht reed het verkeer even na 22.00 uur bij Woerden stapvoets over een lengte van 16 kilometer door de gladheid, zo bleek uit het fileoverzicht van de ANWB. Ook in tegenovergestelde richting ontstond een opstopping, maar die was korter.

Het KNMI had eerder op de avond gewaarschuwd voor extreem weer in de vorm van ijzel. De waarschuwing is voorlopig van kracht tot zondag 08.00 uur. Behalve op de A12 waren er ook opstoppingen op de A28 richting Utrecht, en op de A7 richting Zaandam.

Update 09.15 uur
Ondanks dat het KNMI om 06.00 uur de waarschuwing voor extreem weer ingetrokken heeft, geldt er sinds 08.00 uur weer een nieuwe waarschuwing.
Dit geldt voornamlijk voor de provincies Zuid-Holland en Utrecht. Men moet rekening houden met ijzel en gladheid.
In de rest van het land kan het glad zijn door winterse buien, plaatselijk kan er dichte mist voorkomen en verder kan het lokaal glad zijn door sneeuwresten en bevriezing.