Ferguson verwacht City en Spurs niet in titelrace

Manchester United-manager Sir Alex Ferguson verwacht niet dat Manchester City en Tottenham Hotspur zich dit seizoen in de titelstrijd van de Premier League gaan mengen. De hooggeklasseerde clubs gaan nog hinder ondervinden van hun Europese verplichtingen, stelt de Schotse succescoach.

"Ik weet dat Harry Redknapp de kansen van Tottenham omhoog praat, maar het overwinteren in de Champions League is een nieuwe ervaring voor de Spurs", zegt Ferguson tegen de BBC. "Ook de FA komt daar nog bij en dan is het niet eenvoudig om in de competitie een constant hoog niveau te halen. Dat leer je slechts door ervaring."

Om die reden dicht de 68-jarige Schot ook stadsgenoot City weinig kans toe. "Zij hebben nog de Europa League. Dat maakt het lastiger. Misschien moeten ze spelers aantrekken om op beide fronten een rol van betekenis te spelen."

Omdat Liverpool al een straatlengte achterstand heeft, zal de titelrace gaan tussen Chelsea, Arsenal en zijn eigen United. "Ik denk niet dat er andere kandidaten zijn", besluit de succestrainer die met de Red Devils aan kop gaat in de Engelse competitie. Arsenal volgt op vijf verliespunten, regerend kampioen Chelsea op zes.


Ferguson verwacht City en Spurs niet in titelrace (Foto: Novum)