Dan Brown schrijft zelf filmscript The Lost Symbol

Dan Brown gaat het filmscenario van zijn eigen boek The Lost Symbol schrijven. Het is voor het eerst dat Brown, vooral bekend van The Da Vinci Code en Angels and Demons, een filmscript schrijft. Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentsite The Hollywood Reporter.

De 46-jarige Amerikaanse auteur krijgt van filmmaatschappij Sony Pictures een eerste versie voorgeschoteld die is geschreven door Steven Knight. Hij schreef eerder de scenario's van Dirty Pretty Things (2002) en Eastern Promises (2009).

The Lost Symbol is na The Da Vinci Code en Angels and Demons het derde boek van Brown dat wordt verfilmd. Browns bekende held, de symboloog Robert Langdon, duikt ditmaal in de wereld van de vrijmetselarij in de Amerikaanse hoofdstad Washington. Het boek kwam vorig jaar uit en verkocht in de Engelstalige uitgave ruim een miljoen exemplaren op de dag van uitgave.

Het is nog niet duidelijk of Tom Hanks voor de derde maal de rol van Langdon gaat vertolken. The Lost Symbol moet in 2012 in de bioscopen verschijnen.


Dan Brown schrijft zelf filmscript The Lost Symbol (Foto: Novum)