Opnieuw oude Dragon Quest naar Nintendo DS

Voor de derde keer wordt een oude Dragon Quest-game opnieuw uitgegeven voor de Nintendo DS. Nintendo heeft dinsdag bekendgemaakt dat Dragon Quest VI: Realms of Revelation in februari op de draagbare spelcomputer verschijnt in de Verenigde Staten. Een Europese releasedatum is nog niet genoemd.

Dragon Quest VI: Realms of Revelation verscheen in 1995 op de Japanse Super Famicom-spelcomputer, de equivalent van de Super Nintendo. Het spel werd destijds in Japan met 3,2 miljoen verkochte exemplaren, ondanks een verkoopprijs van omgerekend 75 euro, het best verkochte spel van het jaar. Eerder verschenen de rollenspellen Dragon Quest IV: The Chapters of the Chosen en Dragon Quest V: Hand of the Heavenly Bride al op de Nintendo DS.

In Dragon Quest VI: Realms of Revelation neemt de speler het op tegen de slechte Murdaw. Gedurende het avontuur moet de speler een groep helden verzamelen om de wereld te kunnen redden van de ondergang. Het verzamelen van kledingstukken, wapens en het leren van magie is essentieel op de tocht naar succes.