Team Leopard naam voor Schleck-ploeg

De naam van de wielerploeg van Fränk en Andy Schleck is eindelijk bekend gemaakt. De Deense wielrenner Jakob Fuglsang zei tegen Cyclingnews dat de Luzemburgse ploeg Team Leopard zal gaan heten.

De Schlecks maakten eerder dit jaar bekend bij Saxo Bank te vertrekken en een eigen wielerteam op te zetten. Beide Luxemburgers tekenden tot eind 2014, iets wat renners zoals Fabian Cancellara over de streep heeft getrokken. "Voor mij was het belangrijk om een evenwicht te vinden. Ik wil kunnen doen wat ik wil en wil nog veel monumenten winnen. Dat evenwicht heb ik gevonden. Dit is een groot project en dus de juiste beslissing," zei de Zwitser die een van de uithangborden van het nieuwe team zal vormen.

Leopard is de naam van het bedrijf van Brian Nygaard, die het team opzette. "Leopard is de naam die midden op het shirt staat. Zo heet de ploeg, daar beginnen we mee," Fugelsang. Tijdens een trainingskamp in Italië ving Fuglsang een glimp op van het shirt van zijn nieuwe ploeg. "Je kan iets cools en simpels verwachten, een klassiek uiterlijk. Van wat we konden zien, staat het Leopard-logo erop."