Australische regering: geen duidelijk verband tussen geweld en games

In Australië is er geen categorie voor games die alleen geschikt zijn voor 18+. Ten gevolge daarvan zijn deze games helemaal niet toegestaan. De bevolking van Australië vindt dit belachelijk en heeft van de regering een onderzoek geëist. De bevindingen uit dit onderzoek zijn nu bekendgemaakt.

Het onderzoek ging over het verband tussen geweld en gewelddadige games. Uit het onderzoek blijkt dat er geen aantoonbare link bestaat tussen deze games en agressie of criminaliteit. Een uitkomst die waarschijnlijk veel verandering voor het rating-systeem met zich mee gaat brengen.

Federal Minister for Home Affairs Brendan O'Connor ging in op het onderzoek. Hij onderstreepte dat, ondanks dat velen anders beweren, de link tussen games en geweld niet naar voren komt in het onderzoek. Hij vindt verder dat de mensen de vrijheid moeten hebben hun eigen keuzes te maken: ”Australia needs a consistent classification system that protects young minds from any possible adverse affect, while also ensuring that adults are free to make their own decisions about what they play, within the bounds of the law.”

Het lijkt er dus op dat er in Australië een verandering aan gaat komen die een enorme impact zal hebben op de games-industrie aldaar.