PSV moet in zaak Robert geduld hebben

PSV moet in de zaak rond voetballer Robert nog enkele weken wachten op duidelijkheid. Sporttribunaal CAS heeft de uitspraak in de door de Eindhovenaren aangespannen zaak tegen Betis Sevilla uitgesteld.

Robert werd in 2007 aan Betis verhuurd, waarna de Spaanse club de spits over zou nemen als hij een bepaald aantal wedstrijden zou hebben gespeeld. Bij het uitvoeren van die clausule is Betis volgens PSV in gebreke gebleven. Omdat het om een bedrag van 3.5 miljoen euro gaat, hebben de Eindhovenaren bij de FIFA aangeklopt die PSV in het gelijk stelde. Betis ging in beroep bij het CAS.

Het sporttribunaal zou deze week uitspraak doen, maar heeft dit twee weken verschoven. De aanleiding hiervoor is waarschijnlijk dat de noodlijdende Spaanse club een interim-bestuur heeft en deze snel vervangen wordt door een nieuw bestuur. Als PSV door het CAS in het gelijk gesteld wordt, dan is het afwachten hoe snel de Brabantse club het geld krijgt, omdat Betis eind vorig seizoen op het nippertje van het faillissement gered is.