Mourinho verwacht vijandige ontvangst in Camp Nou

De klassieker tussen Barcelona en Real Madrid van komende maandag is er een met een speciaal tintje voor José Mourinho. De Portugese oefenmeester van Real Madrid was bij Barcelona in het verleden werkzaam als tolk en assistent-trainer en is nu dus hoofdtrainer bij de grote rivaal van de Catalanen.

Vorig seizoen was hij even terug in Camp Nou voor de halve finale Champions League en poogde hij het publiek te provoceren toen zijn toenmalige club Internazionale er de finale bereikte. Mourinho hoeft dan ook niet te rekenen op een liefdevol ontvangst. Die conclusie had hij zelf ook al getrokken.

"Voor de supporters van Barça ben ik persona non grata," vertelt Mourinho aan FIFA.com. "Waarschijnlijk krijg ik een vijandige ontvangst. Maar het enige dat ik kom doen is het spelen van een voetbalwedstrijd."

Mourinho geeft aan niet wakker te liggen van de naderende Clásico. "Zoals ik altijd zeg: als we maandag winnen, is het een dag later dinsdag. Als we verliezen, is het een dag later evengoed dinsdag. Wat er ook gaat gebeuren, we moeten hard werken en genieten van de wedstrijd."

Real Madrid is momenteel koploper in de Primera División, met een punt meer dan tegenstander Barcelona.