Hockeyfeest in Voorschoten loopt uit op veldslag

Een feest bij een hockeyvereniging in Voorschoten is in de nacht van zaterdag op zondag volledig uit de hand gelopen. Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt. Er werden in totaal elf feestgangers aangehouden, zeven van hen zijn minderjarig. Twee broers van 16 en 19 jaar verzetten zich bij hun aanhouding hevig tegen de politie. De jongste sloeg een politieagent in zijn maag, zijn broer sloeg een agente in het gezicht.

De politie moest versterking van collega's te paard en hondengeleiders inroepen om de tientallen jongeren in toom te houden. Daarbij werd gebruik gemaakt van pepperspray, wapenstokken en politiehonden. Een groot deel van de jongeren had een slok op.

Iets na middernacht ontving de politie een melding van een aanwezige op het feest die zou zijn mishandeld. Toen agenten ter plaatste kwamen, werd de 16-jarige Voorschotenaar door een portier de deur uitgezet. De jongen verzette zich hevig en de politie had uiteindelijk pepperspray nodig om hem in de boeien te kunnen slaan. Zijn 19-jarige broer bemoeide zich met de aanhouding en ook hij kon met moeite in bedwang worden gehouden.

Zo'n dertig agenten probeerden de orde te herstellen door een groep van ongeveer vijftig raddraaiers weg te drijven van het clubgebouw aan de Weddeloop. Een groot deel kwam via een andere route terug en zocht de confrontatie met de politie. Zij gooiden daarbij onder meer met stenen en flessen, maar niemand werd geraakt.

De zeven minderjarige arrestanten konden na verhoor door de politie met hun ouders mee naar huis. De agressieve broers zitten nog vast.