'Rihanna overweegt politieke carrière'

Rihanna overweegt een bestuurlijke loopbaan. "Misschien dat ik ooit de politiek in ga", onthult de zangeres in een interview met het Britse tabloid The Sun. De 22-jarige Rihanna vindt ook dat haar collega's wat meer politieke betrokkenheid mogen tonen.

"Ik vind dat popsterren zich meer moeten bekommeren om hun land en hoe het wordt bestuurd." Vorige week woonde Rihanna de begrafenis van de minister-president van Barbados bij. De zangeres werd geboren op het eiland in de Caraïben.

Een ander onderwerp dat Rihanna's interesse heeft, is de modewereld. Vooral in Londen komen haar artistieke kwaliteiten bovendrijven. "Er hangt een raar soort energie die mij inspireert", legt de zangeres uit. "Zowel op muziek- als op modegebied."

Rihanna heeft een zwak voor de stijl van Kate Moss. "Als ik haar zie, denk ik: dat ziet er zo makkelijk uit, alsof het totaal geen moeite kost. Ze is zo cool", vindt de zangeres. "Het maakt haar niet uit wie er naar haar kijkt en of er paparazzi in de buurt zijn. Ze is altijd zichzelf."

Hoewel Rihanna pas 22 is, heeft ze al vijf albums uitgebracht. De zangeres schat in dat lef veel te maken heeft met haar succes. "Veel mensen zijn bang om plezier te maken en bang voor wat anderen van ze vinden", meent Rihanna. "Dat houdt ze tegen."

"Je moet bedenken: voor wie leef ik?", vindt de zangeres. "Ik wil over dertig jaar terugkijken op mijn carrière met het besef dat ik er alles uit heb gehaald."


(Foto: Novum)