Uitslag Real Madrid - Atlético Madrid

De Madrileense derby tussen Real Madrid en Atlético Madrid is gewonnen door de thuisploeg. In het Santiago Bernabéu won De Koninklijke dankzij doelpunten van Ricardo Carvalho en Mesut Özil met 2-0.

De wedstrijd was halverwege de eerste helft als beslist. Atlético kwam de klappen niet te boven. In tegenstelling tot voorgaande duels kwamen de doelpunten niet van Cristiano Ronaldo en Gonzalo Higuaín. Carvalho opende na tien minuten de score vanuit een vrije trap van Xabi Alonso. De Portugese verdediger was alert en passeerde Atlético-doelman David de Gea. Net bekomen van de eerste tegentreffer kregen de bezoekers een nieuwe tik te verwerken.

De 2-0 kwam op naam van Özil. De Duitse international verkeert in grootse vorm in Madrid en bewees dat andermaal in de Madrileense derby. De middenvelder schoot een vrije trap op fraaie wijze langs de wederom kansloze De Gea. De tweede treffer van Real bleek beslissend voor de overwinning van De Koninklijke. Atlético spartelde tegen, maar scoorde niet.

Het gevreesde Atlético-duo Diego Forlan en Sergio Agüero was regelmatig dreigend, maar ook de Zuid-Amerikanen konden Real geen pijn doen. Aangezien de thuisploeg verzuimde de voorsprong uit te breiden bleef het na een doelpuntloze tweede helft 2-0. Real neemt door de zege weer een voorsprong op Barcelona. De Catalanen staan één punt achter.