Vincken: "We willen absoluut winnen van Ajax"

Tim Vincken gaat voor de volle buit tegen Ajax. Hij neemt het met Excelsior op tegen de Amsterdammers en wil als ex-Feyenoorder natuurlijk graag winnen.

"In principe is ieder punt dat we halen een bonuspunt, maar met deze instelling gaan we de wedstrijd zeker niet in. We willen absoluut winnen, maar het zou dom zijn om volle bak op de aanval te gaan spelen. Wij proberen altijd te voetballen, maar moeten wel compact blijven staan. Een beetje zoals Auxerre dinsdag tegen Ajax speelde. Je zag dat in de tegenaanval met een snelle omschakeling kansen liggen", meent Vincken in gesprek met Voetbal International.

"Het wordt een aardige testcase voor ons, al ben ik daar niet bang voor. Ondanks onze jonge selectie vind ik dat we ons erg volwassen gedragen. Dat is de verdienste van onze technische staf. Alex Pastoor is sterk op het mentale en het psychische vlak en is met de staf erg innovatief. Zij hebben ideeën uit het hockey geïntroduceerd, dat daarin al verder is. Zo werken we na een wedstrijd, als iedereen met kleine pijntjes kampt, met een speciaal herstelprotocol waarbij we speciaal op onze voeding letten. Ik heb bijvoorbeeld het advies gekregen visoliepillen te slikken voor sterke spieren en gewrichten en voel me daar goed bij", zegt de voetballer vervolgens.

Tot slot over de situatie van Feyenoord, die Vincken aan het hart gaat. "Voor supporters van de club, waar ik er één van ben, is het natuurlijk klote dat ze onderin staan. Feyenoord is de club waar ik vandaan kom en mijn hele jeugd gespeeld heb. Dat wij met Excelsior boven hen staan geeft me een beetje een dubbel gevoel. Ik zie Feyenoord liever bovenin in Eredivisie, maar daar kan ik nu zelf niets aan veranderen."