Microsoft vernieuwt online winkel voor pc-games

Microsoft gaat de Games for Windows Marketplace nieuw leven inblazen. In november moet de online winkel voor digitaal gedistribueerde games gelanceerd worden met aantrekkelijkere prijzen en meer games. Dat heeft productmanager Peter Orullian van Microsoft gezegd tegenover het weblog Joystiq. De online winkel werd eind vorig jaar gelanceerd maar heeft de positie van marktleider Steam niet in gevaar kunnen brengen.

Deze week kondigde Apple een online winkel aan voor Mac-computer. De Mac App Store moet voor Apple net zo succesvol worden als de online winkels iTunes en de App Store voor de iPhone, iPad en iPod Touch. Het succes van de App Store en Steam gaat niet onopgemerkt voorbij aan Microsoft. Orullian is van mening dat de toegankelijkheid van Microsofts online winkel verbeterd moet worden om consumenten te kunnen trekken.

Games for Windows Marketplace moet volgende maand gebruikersvriendelijker worden. Gamers moeten gemakkelijk een spel kunnen kopen. In een later stadium wil Microsoft meer functionaliteiten toevoegen aan de online winkel, waaronder een beoordelingssysteem. Orullian ziet het als zijn taak om te zorgen dat gamers gemakkelijk en goedkoop leuke games voor hun pc kunnen kopen. "Gamers die al de online valuta van Microsoft op hun Xbox 360 hebben, kunnen met dezelfde inloggegevens games kopen op de pc", vertelde Orullian tegen Joystiq.


Submitter:  Bron: Novum