[CL] Uitslag FC Twente - Werder Bremen

FC Twente is er niet in geslaagd om in de derde groepswedstrijd van de Champions League te winnen. Na negentig minuten stond er 1-1 op het scorebord. In de tweede helft zorgde Theo Janssen voor de voorsprong van de thuisploeg. Marko Arnautovic zorgde vijf minuten later voor de gelijkmaker.

Beide teams begonnen tam aan het duel, wat de amusementswaarde zeker niet ten goede kwam. Het tempo lag te laag, de passing was slordig en door het ontbreken van creativiteit was het aantal kansen vrij laag.

Toch had FC Twente het betere van het spel. De ploeg had meer balbezit dan Werder Bremen en zorgde via Bryan Ruiz, Denny Landzaat en Marc Janko voor wat gevaar. Almeida kreeg voor de Duitsers een kansje, nadat Dwight Tiendalli de bal knullig verloor. De speler stuitte echter op keeper Michailov

In het tweede bedrijf beet Werder Bremen wat meer van zich af, waardoor FC Twente onder druk kwam te staan. De Duitse formatie kreeg mogelijkheden via Wesley, Pizarro en Hunt. Michailov hield zijn ploeg echter in de wedstrijd door goed te reageren op de pogingen.

Een kwartier voor tijd kwamen de Tukkers uit het niets op voorsprong, nadat Janssen van dichtbij raak schoot. De vreugde was echter van korte duur, aangezien Arnautovic Werder Bremen binnen vijf minuten weer op gelijke hoogte bracht. In de spannende slotfase waren Janssen en Luuk de Jong nog dichtbij een doelpunt, maar hadden hun vizier niet op scherp staan.