Homo's niet geweerd uit krijgsmacht VS

Het Amerikaanse ministerie van defensie heeft dinsdag wervingskantoren van de krijgsmacht geïnstrueerd niet langer rekruten te weigeren die openlijk verklaren homoseksueel te zijn.

Met de koerswijziging loopt het Pentagon vooruit op een verwachte rechterlijke uitspraak dat de wet die militairen verplicht te zwijgen over hun seksuele geaardheid niet langer gehanteerd mag worden. Het Pentagon maakt wel de kanttekening dat de zaak wordt teruggedraaid als het beroep van de regering wordt toegewezen. Het is nu al zo dat het leger niet mag vragen naar de geaardheid van militairen of rekruten.

Homoactivisten kondigden aan zich voor het leger te zullen opgeven om de aankondiging van het Pentagon te testen. Ten minste één rekruut in Texas zei bij een wervingskantoor van het leger te zijn afgewezen.

Homorechtengroepen drukken homoseksuelen die al bij de krijgsmacht zitten op het hart bij de huidige onzekerheid nog maar niet uit de kast te komen, omdat zij in problemen kunnen komen als het beleid wordt teruggedraaid.