Kampenaar vast voor valse bommelding Madrid

Een 41-jarige man uit Kampen is woensdag in zijn woning opgepakt voor het doen van een valse melding over een bom in Madrid. De man had dinsdag met 112 gebeld en gezegd dat er een bom zou ontploffen op een station in Madrid, meldt de politie donderdag.

De Kampenaar gaf hierbij de adresgegevens door van een persoon in Madrid die verantwoordelijk zou zijn voor de bom. De Nederlandse politie nam daarop contact op met de collega's in Madrid. "Ik kan me voorstellen dat zij daar wel even flink zijn geschrokken", zegt een politiewoordvoerder.

De Spaanse politie stelde direct een onderzoek in op het station. Ook de persoon die volgens de melder verantwoordelijk zou zijn voor de bom kreeg agenten over de vloer. Uiteindelijk bleek dat er geen sprake was van een bom. Daarop werd de 41-jarige Kampenaar opgepakt.

De Kampenaar heeft verklaard dat hij woorden had gehad met de persoon die hij had beschuldigd. Hij wilde dat de politie hem zou oppakken en had daarom het verhaal over de bommelding verzonnen. De man zit nog vast. Het Openbaar Ministerie beslist wat er met hem gaat gebeuren.