Lodeiro wil basisplaats bij Ajax veroveren

Nicolás Lodeiro speelt sinds de vorige winterstop voor Ajax, maar de Urugyaan wist in Amsterdam tot op heden nog geen basisplaats te veroveren. Daar wil de middenvelder nu hij terugkeert van een blessure verandering in brengen.

Lodeiro raakte afgelopen zomer tijdens de kwartfinale van het WK Zuid-Afrika in het duel tegen Ghana geblesseerd. De 21-jarige Urugyaan brak zijn middenvoetsbeentje, maar speelde het duel toch uit omdat de Zuid-Amerikanen al hun wissels al hadden verbruikt. Met onder meer zijn landgenoot Luis Suárez in de gelederen wist het team toch door te gaan naar de halve finale.

De middenvelder zei tegen Ajax TV dat hij het liefst in Amsterdam revalideert. "Zo kan ik mijn collega's beter leren kennen. Bovendien is het contact met de dokter ook beter. Mijn blessure maakte mij heel verdrietig. Ik dacht echt: een nieuw seizoen, nieuwe kansen. Ik wilde zo graag mijn plaats veroveren. Zeker aan de fans van Ajax wil ik laten zien hoe graag ik hier wil voetballen."

Lodeiro is inmiddels terug op het trainingsveld bij Ajax en wil graag in wedstrijdverband voor de Amsterdammers uit gaan komen. "Ik speel liever vandaag dan morgen. Maar ik moet natuurlijk niet te veel risico's nemen. De keuze is aan de trainer. En dan zien we wel wanneer ik weer kan spelen."