Geen compromis rond tv-gelden Spanje

Real Madrid en FC Barcelona hebben geen compromis kunnen bereiken over de verdeling van de tv-gelden in de Spaanse competitie. De twee topclubs, die nu nog de helft van het geld verdelen, boden aan met 34 procent genoegen te nemen. Valencia en Atletico Madrid zouden dan elf procent krijgen en de andere clubs de rest. Onder aanvoering van Sevilla en Villarreal is dat voorstel afgewezen.

De rebellerende kleinere clubs lieten volgens een woordvoerder van de Primera División aan Real en Barcelona weten dat ze niet tevreden zijn. "Ze erkennen weliswaar dat die twee clubs de besten zijn en de waarde van de Spaanse competitie verhogen, maar stelden tegelijkertijd dat de Primera División meer is dan alleen Real en Barça."

De televisierechten van de Primera División leveren jaarlijks zo'n zeshonderd miljoen euro op. Sevilla en Villarreal stellen voor dat tot circa negenhonderd miljoen euro te verhogen. Veertig procent daarvan zou dan gelijkmatig onder de twintig clubs moeten worden verdeeld, de resterende zestig procent moet dan worden verdeeld aan de hand van de prestaties.

Over ruim twee weken komen de clubs opnieuw bijeen. De huidige afspraken lopen in 2014 af.