Inbraak leidt tot heftige stankoverlast

Een inbraak in een stacaravan op een vakantiepark heeft in het Zeeuwse Kamperland geleid tot een dusdanig heftige stankoverlast dat de brandweer in beschermende kleding naar binnen is gegaan. Dat meldt de politie dinsdagavond. De inbraak kwam aan het licht nadat de buren hadden geklaagd over de stank.

De beheerder van het vakantiepark nam daarop contact op met de eigenaren van de caravan, die kwamen kijken. De inbraak moet tussen 24 september en afgelopen zondag zijn gepleegd. Op het eerste oog ontbrak niets uit de caravan, 'maar de stank was overweldigend', aldus de politie.

De politie en de brandweer werden ter plaatse geroepen. Binnen werd een vloeistof gevonden die de stank waarschijnlijk veroorzaakte. Metingen van de brandweer hebben inmiddels uitgewezen dat de vloeistof geen gevaarlijke concentraties schadelijke stoffen bevat. Om wat voor vloeistof het precies gaat, is nog onduidelijk. Er zijn monsters genomen die zijn opgestuurd voor onderzoek. De politie onderzoekt de zaak verder.