Uitslagen Spanje speelronde 6

FC Barcelona beging dit weekend een misstap in de Primera División, waardoor de club afzakte naar de vierde plaats. De concurrentie won wel. Hierdoor zijn de twee koplopers nu Valencia en Villarreal.

Barcelona ontving Mallorca in het eigen Camp Nou. De Catalanen pakten in uitduels de volledige punten, maar lijken voor eigen publiek problemen te hebben. Zo werd er verloren van Hércules, en nu gelijkgespeeld tegen de club van de Balearen. Aanvankelijk leek het absoluut niet die kant op te gaan. Met de terugkeer van Lionel Messi maar zonder Xavi en David Villa had de thuisclub weinig problemen met de bezoekers en was het al vrij snel 1-0. Pedro hakte de bal stijlvol naar de kleine Argentijn, die moeiteloos raak schoot. Ondanks een enorme druk bleef de tweede goal uit. Tot vlak voor rust, toen die goal plots in het andere doel viel. Jonathan de Guzmán's corner belandde op het hoofd van Emilio Nsue, en vervolgens in het net. Na rust bleef Barça de betere, maar dichterbij dan een poging op de paal van Bojan kwam Pep Guardiola's ploeg niet meer.

Real Madrid had hierdoor de uitgelezen kans om weer over Barcelona heen te gaan. De Madrilenen ontvingen het bijzonder kwakkelende Deportivo, en kwamen al na vier minuten op voorsprong doordat Cristiano Ronaldo een hoekschop binnenwerkte. Moeiteloos werden de Galiciërs aan de kant gezet. Mesut Özil schopte de 2-0 binnen, waarna Ángel di María een perfecte voorzet van Gonzalo Higuaín binnenkopte. Na de thee was de Argentijn zelf verantwoordelijk voor de vierde treffer. Het leed voor de bezoekers was compleet toen Zé Castro een bal langs zijn eigen doelman werkte. De eer werd nog gered door Juan Rodríguez, al zou de marge van vijf vlak voor tijd hersteld worden door Ronaldo.

Valencia behield de koppositie zaterdagavond al. De ploeg van Unai Emery ontving Athletic in het eigen Mestalla, waar al vroeg de leiding werd genomen. Roberto Soldado werkte zich vrij, bediende Aritz Aduriz en de Bask kopte raak. Het duel bleef onbeslist tot vlak voor tijd, toen invallers Chori Domínguez en Vicente de 2-0 opzetten. In blessuretijd schoot Igor Gabilondo nog de aansluitingstreffer tegen de touwen middels een vrije trap, maar verder dan dat kwamen de Basken niet. Ook Villarreal scoorde snel. Nilmar en Giuseppe Rossi hadden binnen een kwartier een 2-0 voorsprong op het scorebord gezet. Tegenstander Real Racing Club had geen weerwoord, maar wist het restant van het duel verdere tegengoals te voorkomen.

In Sevilla stond een aardig affiche op het programma. De plaatselijke FC ontving UEFA Cuphouder Atlético de Madrid. De Madrilenen begonnen goed aan het seizoen, maar lijken wat in verval te raken. Dat bleek ook in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, waar Sevilla de druk vol op het doel van David de Gea zette. Na een half uur betaalde dat zich uit. Allereerst was Álvaro Negredo trefzeker, vervolgens maakte Diego Perotti er 2-0 van. Vlak na rust was het duel beslist toen Frédéric Kanouté De Gea passeerde. Diego Costa deed nog wel wat terug, maar in het laatste half uur hield Sevilla stand voor de drie punten. Getafe sloot aan in de subtop. Hércules werd simpel aan de kant geschoven; in het Coliseum Alfonso Pérez werd het 3-0.

Uitslagen:

Datum Thuis Uit Uitslag
2/10 Real Zaragoza Real Sporting de Gijón 2-2
2/10 Real Sociedad de Fútbol RCD Espanyol 1-0
2/10 Valencia CF Athletic Club de Bilbao 2-1
3/10 UD Almería Málaga CF 1-1
3/10 Getafe CF Hércules CF 3-0
3/10 CA Osasuna Levante UD 1-1
3/10 Sevilla FC Club Atlético de Madrid 3-1
3/10 Villarreal CF Real Racing Club de Santander 2-0
3/10 FC Barcelona RCD Mallorca 1-1
3/10 Real Madrid CF Deportivo de La Coruña 6-1