Uitslagen Duitsland speelronde 5

Afgelopen week werd er in de Duitse Bundesliga een volledige speelronde afgewerkt. Ook komend weekend staat er weer een volledige speelronde op het programma. Hieronder de uitslagen, stand en overige statistieken.

Huntelaar bezorgt Schalke 04 eerste zege

Klaas-Jan Huntelaar heeft Schalke aan de eerste zege in de Bundesliga geholpen. Uit bij SC Freiburg tikte de goaltjesdief vier minuten voor tijd een voorzet van Joel Matip binnen voor de 2-1. Via Ivan Rakitic was Schalke al na negen minuten op voorsprong gekomen, maar Papiss Demba Cissé maakte na rust gelijk. Schalke blijft wel de nummerlaatst.

Voor Ruud van Nistelrooy zat een heldenrol er niet in. Zijn club HSV ontving VfL Wolfsburg en ging met 3-1 de boot in. Na de 1-0 van Edin Dzeko bracht Eric Maxim Choupo-Moting HSV weer terug in de wedstrijd. Na rust trok Grafite de wedstrijd echter met twee treffers alsnog naar Wolfsburg toe.

Borussia Dortmund haalde flink uit tegen FC Kaiserslautern: 5-0. Lucas Barrios opende en sloot de score. Daartussendoor scoorden ook Kevin Grosskreutz, Mats Hummels en Robert Lewandwoski.

Bayern in extra tijd langs Hoffenheim

Bayern München is op het nippertje ontsnapt aan nieuw puntverlies in de Bundesliga. Door een doelpunt in blessuretijd van Daniel van Buyten werd de uitwedstrijd tegen Hoffenheim met 2-1 gewonnen. Domper voor Bayern was het uitvallen van Franck Ribéry met een blessure aan zijn rechterenkel.

Bayern had bij de winnende goal over geluk niet te klagen. Van Buyten kreeg de bal aangespeeld van Ivica Olic, die daarbij duidelijk in buitenspelpositie stond. Voor Hoffenheim was er daarna geen tijd meer om een slotoffensief uit de mouw te schudden.

De wedstrijd in Hoffenheim was nog geen minuut oud toen Vedad Ibisevic de thuisploeg op voorsprong zette. Vlak voor rust was de Bosniër zelfs dicht bij een tweede treffer, maar zijn vrije trap belandde op de paal. Na een uur spelen bracht Thomas Müller Bayern op gelijke hoogte, waarna Van Buyten het laatste woord had.

De koppositie in de Bundesliga blijft in handen van FSV Mainz. Door een 2-0 overwinning op FC Köln heeft de ploeg na vijf wedstrijden het maximale aantal van vijftien punten. Hannover 96 nestelde zich door een 4-1 zege op Werder Bremen op de derde plaats. Bayern bezet na vijf wedstrijden de zevende plek.