Twee tienermeiden uit Veendam zijn terecht

Twee vijftienjarige meisjes uit Veendam worden sinds zaterdagavond vermist. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de zaak. Het gaat om Lisanne Stevens en Mara Ploeger.

De twee meisjes hadden afgelopen zaterdag afgesproken in de stad. Uit onderzoek is gebleken dat het tweetal zaterdagmiddag door twee andere personen naar het NS-station van Leeuwarden is gebracht. De familie heeft sinds die tijd niets meer van de meiden vernomen. Er wordt verwacht dat de twee naar de Randstad zijn gereisd, maar daar zijn geen concrete aanwijzingen voor.

Het signalement van de meisjes is als volgt: Lisanne Stevens: 1.65 m, lang en blond haar, slank postuur, smal gezicht, mogelijk gekleed in zwarte bodywarmer en legging van spijkerstof.
Mara Ploeger: 1.70 m, lang en donker haar tot op de rug, stevig postuur, kleding niet bekend.

Getuigen wordt verzocht zo snel mogelijk de politie te contacteren. Foto's van de meisjes zijn hier te bekijken.

Update 19.21 uur:
De twee meisjes zijn weer terecht. Ze zijn door twee getuigen gezien in Scheveningen. De meisjes stapten daar in een tram waarop twee mannen, die het tweetal herkenden, de politie belden. Agenten hielden de meisjes een halte verder aan.

De meisjes zijn door de politie opgepakt en weer naar hun ouders gebracht. Het tweetal was zaterdag zonder pinpas en identiteitsbewijs en met amper geld op zak vertrokken.