007 schreef brieven met sperma

Het ruige seksleven van James Bond blijkt zeker op waarheid te zijn gebaseerd. Want hoewel het lijkt dat de meesterspion gewoon de liefde bedrijft, schrijft 007 stiekem een geheime boodschap met zijn paarsgepunte lans. Uit een dagboek van een oud-medewerker van de Britse geheime dienst MI6 blijkt dat de spionnen vroeger onzichtbare inkt gebruikten dat bij iedere man ruim voorhanden is: sperma.

Ene Walter Kirk schreef in juni 1915 dat MI6-baas Walter Cumming (ja, zo heet hij echt) onderzoek deed naar onzichtbare inkt. In oktober schreef hij in zijn dagboek dat hij had gehoord dat sperma de beste, onzichtbare inkt is. Met bestaande opsporingsmethoden kon de geheime tekst niet leesbaar worden gemaakt. Samen met het feit dat iedere kerel wel voldoende kan produceren maakt sperma dit het ideale middel.

De enige manier om de tekst leesbaar te maken, is de boodschap onder een UV-lamp te houden. Met chemicaliën krijg je namelijk nog steeds een blanco vel te zien. De hoge pieten bij de Britse geheime dienst zouden zeer verrukt zijn geweest toen ze ontdekten dat de tekst zelfs met jodiumdampen onzichtbaar bleef, schreef Kirk in zijn dagboek.

Ondanks de voordelen, leverde ontdekking ook een nadeel op. De ontdekker van de spermainkt werd namelijk overgeplaatst omdat de hoeveelheid flauwe grappen naar aanleiding van de vondst niet van de lucht was. Op zijn minst een geheim agent werd erop gewezen altijd nieuw fapsel te gebruiken, omdat oud zaad een onwelriekende geur verspreidt.

De onthullingen worden gedaan in een boek dat onlangs is verschenen. De schrijver van dit boek, een professor aan een universiteit in Belfast, kreeg voor zijn schrijfsels toegang tot alle dossiers van de geheime dienst.