Blom aangesteld voor Klassieker in De Kuip

Kevin Blom is aanstaande zondag de scheidsrechter bij de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax. De KNVB heeft dat dinsdag naar buiten gebracht. Pieter Vink is de leidsman bij Roda JC - PSV.

Zondag staat de eerste Klassieker op het programma sinds de omstreden bekerfinale, die vorig seizoen over twee duels moest worden afgewerkt. Blom krijgt in De Kuip assistentie van Arie Brink en Rob van de Ven. De vierde official is Pol van Boekel.

Ajax is na vijf duels gedeeld koploper met PSV, dat zondag op bezoek gaat bij Roda JC. De ploeg van trainer Harm van Veldhoven kende een uitstekende seizoensstart met tien punten uit vijf wedstrijden. Daarmee staan de Limburgers op de vijfde plek. De wedstrijd staat onder leiding van Vink, die dinsdag aangaf dat hij niet langer Europese duels zal fluiten.

De zesde speelronde van de Eredivisie begint vrijdag met een ontmoeting tussen De Graafschap en sc Heerenveen. In de Galgenwaard wordt FC Utrecht - VVV-Venlo zaterdag gefloten door de Belg Luc Wouters. Ook zijn assistenten komen uit België.