Belg opgepakt in Thailand wegens pedofilie

De Thaise politie heeft een Belg gearresteerd tegen wie een aanklacht wegens pedofilie is ingediend. Ook werd een 21-jarige Thai opgepakt die de Belg jonge kinderen zou hebben geleverd. Dat heeft de politie donderdag gezegd.

Philippe F. (41) werd woensdagavond gearresteerd in zijn appartement in de noordelijke stad Chiang Mai, waar hij met zeker drie tieners seks had gehad. De 21-jarige Thai zou de Belg jonge jongetjes hebben geleverd voor 24 euro per stuk. De twee zouden hun zaken hebben besproken in cafés in Chiang Mai, waar F. zijn slachtoffertjes aan de hand van foto's zou hebben uitgekozen.

De zaak kwam in april aan het licht toen een 13-jarige een klacht tegen F. indiende. In mei werd een arrestatiebevel tegen de Belg uitgevaardigd.

"We denken dat de Thai onderdeel uitmaakt van een groter netwerk van mensenhandelaars", aldus politiewoordvoerder Chaichan Penchaiya. In april werden een Brit en twee Thai opgepakt die tot dezelfde bende zouden behoren. "Ze werden opgepakt doordat ze jongens leverden, voornamelijk aan toeristen."

In het noorden van Thailand zouden diverse bendes kinderhandelaren actief zijn. "Deze figuren lokken dakloze kinderen naar hun huizen en misbruiken hen soms zelf", aldus Duen Wongsa van een organisatie die mensenhandel bestrijdt. "Vervolgens kijken ze naar Thaise en buitenlandse opkopers."