'Man.United lokt Ajax-talent naar Engeland'

Manchester United wil B-junior Gyliano van Velzen overnemen van Ajax. De Engelse topclub heeft de familie al voorzien van een woning in Engeland, meldt dagblad De Pers. Ajax had Van Velzen graag behouden.

De 16-jarige Van Velzen kom uit in de B1 bij Ajax. De jongeling liet Ajax een half jaar geleden weten dat Manchester United zich had gemeld aan zijn adres. De Amsterdammers bespraken de interesse van de Engelse topclub met Van Velzen. Ajax beveelde de aanvaller aan zijn opleiding in Amsterdam af te maken.

Van Velzen vond het een goed plan en kreeg bedenktijd. Het grote talent kwam echter onlangs weer bij Ajax om te melden dat zijn ouders hebben besloten om naar Engeland te verhuizen en dat hij mee zal gaan. Bij Ajax zorgde dat bericht voor argwaan. Manchester United lijkt namelijk de FIFA reglementen te ontlopen.

De regels van de wereldvoetbalbond schrijven voor dat jonge spelers geen internationale transfer mogen maken als hun ouders naar het buitenland moeten vertrekken vanwege de overgang. Ajax onderhandelt nu met United. "We willen dit graag op een nette manier met Manchester United afhandelen", zegt woordvoerder Miel Brinkhuis tegen De Pers.

"Wel interesseert ons het verhaal dat de speler opeens meldde dat zijn ouders naar Engeland zouden verhuizen. Dat soort constructies zijn ons bekend", vervolgt Brinkhuis. Ajax is niet van plan om stappen te ondernemen richting Manchester United.