Beslaglegging op gelden AGOVV

Investeerders hebben beslag gelegd op gelden van AGOVV Apeldoorn. Dat meldt de eerstedivisieclub vrijdag op de website. De Apeldoorners zeggen formeel niet op de hoogte te zijn gebracht van de beslaglegging. Zaterdag staat er een gesprek met de investeerders op het programma.

AGOVV heeft een overeenkomst met een groep investeerders, die gezamenlijk honderdduizend euro in een spelersfonds hebben gestopt. De afspraak daarbij is dat de deelnemers bij verkoop van een van de betreffende spelers, hun inleg en 50 procent van de netto winst uitgekeerd zullen krijgen.

Nacer Chadli, die naar FC Twente vertrok, was onderdeel van dat spelersfonds. AGOVV had de investeerders om geduld gevraagd rond de betaling. De deelnemers aan het spelersfonds legden echter beslag op het tweede gedeelte van de transfersom van Chadli en de tv-rechten van de KNVB.

AGOVV is ook nog in gesprek met een groep investeerders die willen participeren in het aandelenkapitaal van de club. AGOVV verwacht dat die gesprekken goed verlopen en dat de financiële problemen nog steeds opgelost kunnen worden.