Hodgson: "Cole had niet intentie Koscielny te raken"

Roy Hodgson heeft Joe Cole in bescherming genomen na zijn rode kaart tegen Arsenal. De middenvelder, die deze zomer overkwam van Chelsea, kreeg kort voor rust een rode kaart na een overtreding op Laurent Koscielny.

Liverpool-trainer Hodgson denkt dat Cole niet bewust doorging op Arsenal-verdediger Koscielny. "Het was niet de intentie van Joe om zijn tegenstander te raken", liet de Engelse oefenmeester na de wedstrijd weten tegenover Engelse media.

"Daar is geen twijfel over mogelijk. Cole ging voor de bal en wilde deze blokkeren. Ik heb het voorval op televisie teruggezien en dergelijke momenten gebeuren vaak in een wedstrijd. Helaas was er wel lichamelijk contact tussen beide spelers. De scheidsrechter heeft dit zwaarder bestraft dan het naar alle waarschijnlijkheid was."

"Ik ben in ieder geval blij dat Koscielny gewoon de wedstrijd kon uitspelen", vervolgt Hodgson, die zijn ploeg gelijk zag spelen door een fout van doelman Pepe Reina. "Het is jammer dat we op het eind twee punten hebben laten liggen. Maar het is een knappe prestatie om met tien spelers tegen een sterk team van Arsenal zo te spelen."