Populaire iPhone-game naar PlayStation 3 en DS

De populaire iPhone-game Angry Birds is in ontwikkeling voor de Nintendo DS, PlayStation 3 en PSP. Dat heeft ontwikkelaar Joe Wee, medeoprichter van gamestudio Rovio, gezegd in een interview met The Sun.

Angry Birds is een grote hit op de iPhone. Het spel is vijf miljoen keer gedownload in de afgelopen zes maanden. Het is hiermee een van de bestverkochte applicaties voor de telefoon ooit.

Het spel draait om vogels die wraak willen nemen op een stel biggetjes. De speler lanceert de vogels met een katapult, met als doel de huizen waarin de biggen zitten te vernietigen. De maximale score bereik je door met zo min mogelijk vogels zo veel mogelijk schade aan te richten.

Het is niet bekend of Angry Birds digitaal wordt aangeboden of in de winkel komt te liggen. Het spel zou in de online winkel op de PlayStation aangeboden kunnen worden als PlayStation Mini, een klein spel dat voor een paar euro verkocht wordt. Hier is nog geen duidelijkheid over. Momenteel is het spel enkel verkrijgbaar voor de iPhone en iPad.

Populaire iPhone-game naar Playstation en DS
Populaire iPhone-game naar PlayStation en DS