Stekelenburg: "Fout heeft niks te maken met scherpte"

Bij Ajacied Maarten Stekelenburg ontbrak het afgelopen zaterdag naar eigen zeggen niet aan scherpte in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen FC Twente. Een fout van de doelman van het Nederlands elftal leidde de enige treffer van de wedstrijd in. Deze werd door Luuk de Jong, die perfect anticipeerde op de mislukte uittrap van Stekelenburg, gemaakt.

"Luuk de Jong stond met zijn rug naar me toe, dus ik dacht dat het wel kon. Ik gebruikte een variant die we wel vaker gebruiken bij een doeltrap. Iedereen loopt naar voren, en in één keer zakt Van der Wiel uit. Ik speelde de bal iets te zacht in, De Jong onderschepte 'm en scoorde. Hij anticipeerde op de beweging van Van der Wiel, denk ik", aldus Stekelenburg tegenover PZC.

Een gebrek aan scherpte was het in elk geval niet. "Het was een keuze om die bal te spelen en die keuze heeft fout uitgepakt. Dat ligt niet aan scherpte die ik zou missen. Het zit ons op dit moment allemaal een beetje tegen. Het zal moeilijk worden, maar we moeten wel in staat zijn de return tegen PAOK te winnen", vindt de doelman. "Het is beter dat het in de Johan Cruijff Schaal gebeurt dan woensdag tegen PAOK Saloniki."