Bilardo over uitspraken Mardona: "Genoeg is genoeg"

Het ontslag van Diego Maradona is net zo opmerkelijk als hoe hij was als bondscoach van het Argentijnse elftal. Hij kon het niet laten om nog na te trappen naar de mensen binnen de voetbalbond. Eén van die mensen is Carlos Bilardo.

Maradona noemde Bilardo bij zijn ontslag een verrader. Waar iedereen de uitspraken van Maradona laat voor wat het is, kan Bilardo het niet voor elkaar krijgen om dat ook te doen. "Tot nu toe hield ik me rustig en liet ik het over me heen komen ten behoeve van de ploeg, het WK en de spelers", vertelt Bilardo tegenover radiostation La Red.

Bilardo geeft aan dat hij over een week zijn verhaal uitgebreid zal vertellen in de kranten. "Ik wilde geen problemen veroorzaken. Maar genoeg is genoeg. Ik kan mezelf niet laten vernederen. We zijn een serieuze bond. Je kunt niet altijd al je vrienden aan baantjes helpen."

Maradona noemde de voorzitter van de voetbalbond, Julio Grondona, een leugenaar. "Ik heb nimmer gelogen", reageert Grondona. "Ik heb hem in Pretoria verteld dat ik tevreden ben en dat hij kon blijven. Maar wel onder andere voorwaarden. Dat heeft hij niet goed begrepen."