Blake onderuit in Atlanta

Tennisser James Blake kan na de eerste ronde van de Atlanta Tennis Championships alweer naar huis. De Amerikaan ging ten onder tegen zijn landgenoot Taylor Dent.

Dent, de man met de harde service, won de wedstrijd met 6-3, 3-6 en 6-4. Blake is de voormalig nummer vier van de wereld, maar is de laatste tijd hard naar beneden gegaan. Dat Blake al langer niet meer bij de top hoort is geen nieuws, maar zijn huidige prestaties staan in schril contrast met zijn verleden. De Amerikaan won in 2005 nog de ATP Comeback Player of the year, maar nu lijkt zijn carrière als een nachtkaars uit te gaan.

Afgelopen jaar was het verval al duidelijk zichtbaar. Blake eindigde dat jaar als nummer 44 van de wereld, maar bereikte wel tweemaal de finale van een ATP-toernooi. Iets waar hij dit jaar nog niet eens bij in de buurt komt. Blake liet het gehele gravelseizoen wegens een knieblessure lopen en heeft dit jaar van de 17 ATP-wedstrijden er slechts acht gewonnen. Momenteel bezet hij de 115de plaats in de ranglijsten.