Aanval op waterkrachtcentrale Kaukasus

Opstandelingen in de Russische Kaukasus-republiek Kabardino-Balkaria hebben woensdag een waterkrachtcentrale aangevallen. De aanvallers, die in twee auto's waren komen aanrijden, openden het vuur op de bewaking van de centrale. Twee bewakers werden gedood, drie raakten gewond. Dit heeft de Kabardijnse politie bekendgemaakt.

Vervolgens lieten de aanvallers in verschillende ruimtes van de centrale bommen exploderen, waardoor brand uitbrak. Deze is inmiddels geblust, meldde het persbureau ITAR-Tass. De aanvallers zijn na hun actie ontkomen.

De centrale ligt aan de rivier de Baksan. De aanvallers sloegen toe om 04.30 uur plaatselijke tijd. Vermoedelijk waren zij degenen die eerder in de nacht in de stad Baksan het vuur hadden geopend op het hoofdbureau van de politie. Bij die aanval vielen geen slachtoffers.

Hoewel het in Kabardino-Balkaria relatief rustiger is dan in Tsjetsjenië, Dagestan en Ingoesjetië, heeft ook deze Kaukasus-republiek te kampen met door extremistische moslimgroeperingen gepleegd geweld.