Van Bommel wil finale niet verknallen

Mark van Bommel speelt morgenavond zijn laatste wedstrijd tijdens een eindronde van een WK. De middenvelder van Bayern München liet eerder al weten alleen nog op het EK van 2012 te willen spelen.

"Dit is mijn laatste WK, en dus mijn laatste kans. Die mogelijkheid wil ik niet verknallen", was de duidelijke taal van Van Bommel. "We hebben één duidelijk doel voor ogen, dat we twee jaar geleden hebben gesteld. Iedereen weet waarom we hier zijn. We zijn niet voor de lol in Zuid-Afrika. De laatste keer dat Nederland in de finale stond op een WK, was ik één jaar oud. Ik ben er trots op dat ik deel mag uitmaken van dit team."

Ook Arjen Robben wil niets liever dan de wereldtitel naar Nederland halen. "Het was ons doel om eindelijk weer eens een WK-finale te bereiken, na 32 jaar teleurstelling. We hebben hard gewerkt om hier te komen, en we wisten dat we de kwaliteiten hadden om het te doen. Het belangrijkste was dat we er ook in geloofden. Dat deden we. Nu gaan we er alles aan doen om de finale ook te winnen."