[Tour de France] Uitslag zesde etappe

Mark Cavendish heeft de zesde etappe in de Tour de France op zijn naam geschreven. De Britse Columbia-renner won in de 227 kilometer lange etappe naar Gueugnon de massasprint voor Tyler Farrar en Alessandro Petacchi.

Mathieu Perget was de eerste aanvaller van de dag. Hij kreeg al snel Sebastian Lang en Rubén Perez Moreno met zich mee. Het trio kreeg in de etappe die over vier heuvels ging een voorsprong van maximaal acht minuten, maar konden niet voorkomen dat ze voortijdig ingerekend werden.

De laatste twintig kilometer van de etappe verliepen zeer chaotisch. Er reed een groepje van vijf renners weg, maar zij bleven binnen schootsafstand van het peloton. Daarin probeerden enkele ploegen van klassementsrenners vanwege de harde wind een breuk te forceren, maar slaagden daar niet in. De chaos die dit opleverde bleef ook in de laatste kilometers zichtbaar. Nadat het groepje ingerekend was leek de Garminploeg met Julian Dean de beste papieren voor de zege te hebben, maar Cavendish bewees dat er op hem geen maat staat en won na gisteren zijn tweede etappe in deze editie van de Tour.