Van Bommel wil aanvoerdersband Oranje niet

De WK-finale zal de laatste wedstrijd van Giovanni van Bronckhorst zijn. Hierdoor verliest het Nederlands elftal niet alleen haar linksback, maar ook de aanvoerder. Mark van Bommel is door velen aangevoerd als zijn opvolger, maar zelf wil hij dat niet.

"Dat wil ik niet, ik ben ook twee jaar weggeweest bij Oranje. Er zijn andere spelers, die meer interlands achter hun naam hebben", zegt de excellerende middenvelder tegenover De Telegraaf.

Van Bommel voegde er aan toe dat het niets te maken had met het feit dat hij de schoonzoon van coach Bert van Marwijk is. "Het is wél zo, dat er heel veel druk op zat toen ik terugkeerde bij het nationale team. Want als de volgende bondscoach je terughaalt en ook nog je schoonvader is, dan móet je ook goed spelen", vervolgt hij.

De middenvelder van Bayern krijgt al een geruime tijd veel complimenten over zijn spel bij Oranje. Zijn goede spel heeft hij, vindt van Bommel zelf, mede te danken aan Nigel de Jong. "Wij voelen elkaar uitstekend aan en dat heb ik niet vaak meegemaakt in mijn loopbaan, die toch al in 1992 begon."