Sneijder kan unieke prestatie Pelé evenaren

Wesley Sneijder staat aan de vooravond van een uiterst bijzonder duel. De aanvallende middenvelder van het Nederlands elftal kan na Pelé de vier grootste prijzen ter wereld in één seizoen pakken.

Als Oranje zondag de finale van het WK wint tegen Spanje mag Sneijder zich een zeer grote speler voelen. Het lukte alleen Pelé om de vier grootste prijzen ter wereld te pakken. Hij won in 1962 de Zuid-Amerikaanse versie van de Champions League (Copa Libertadores), de titel en de beker, alsmede het WK.

Sneijder heeft tot nog toe de titel, de beker en de Champions League met Internazionale gewonnen. Hij kan wel de eerste Europese speler worden die het kwartet aan prijzen weet binnen te slepen.

Franz Beckenbauer, de levende legende van het Duitse voetbal, wist in 1974 wereldkampioen te worden met Duitsland met Bayern München en ook de Europa Cup I te veroveren. Gerd Müller, Paul Breitner, Uli Hoeness, Hans-Josef Kapellmann, Hans-Georg Schwarzenbeck en Sepp Maier maakten ook deel uit van Bayern en het Duitse nationale elftal. Onder meer Christian Karembeu en Roberto Carlos herhaalden dat kunststukje.