'Opstootje leek erger dan het was'

Nadat scheidsrechter Ravshan Irmatov het laatste fluitsignaal van de halve finale tussen Nederland en Uruguay had gegeven, ontstond er een opstootje rond Khalid Boulahrouz. 'De Kannibaal' werd door boze Uruguayanen omringd, maar volgens de verdediger van Nederland stelde het allemaal niet zo veel voor. "Het leek veel erger dan het was. Er was niets aan de hand."

Na afloop van de wedstrijd voelde Boulahrouz een schop tegen zijn been, vertelde hij aan Novum Nieuws. "Ik zei er iets van tegen die speler. Hij kwam op me af en toen kwamen er van beide ploegen veel jongens bij", legde de vervanger van Gregory van der Wiel de aanleiding tot het opstootje uit. "Hij wilde alleen maar zeggen dat we elkaar gekruist hadden en dat hij me niet had gezien."

Volgens Rafael van der Vaart was er wel degelijk iets voorgevallen. "Zij deden een beetje vervelend", legt de middenvelder de schuld bij de Uruguayanen. "Er spuugde er eentje en dan wordt er over en weer wat geduwd." Zijn goede humeur liet Van der Vaart er niet door bederven. "Dat hoort erbij, he?"

Ook in de eerste helft was er een opstootje op het veld. Nadat Martin Caceres bij een poging tot een omhaal Demy de Zeeuw in zijn gezicht had geraakt, kwam Wesley Sneijder verhaal halen. Hij en Caceres kregen beiden geel.

De Zeeuw speelde de eerste helft uit en werd vervolgens vervangen door Van der Vaart. Hij is na de wedstrijd voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Bondscoach Bert van Marwijk liet tegen de NOS weten dat gevreesd wordt voor een gebroken kaak van de middenvelder van Ajax.