Grote brand in broodjeszaak Deventer

In het pand van broodjeszaak Bakker Bart in de Lange Bisschopstraat in Deventer woedt op dit moment een zeer grote brand. Door de smalle straatjes in het centrum van Deventer hebben hulpdiensten grote moeite met genoeg materiaal ter plaatse te komen, melden ooggetuigen.

Politie, ambulances, maar vooral veel brandweer is ter plaatse bij de uitslaande brand. Brandweerlieden uit de wijde omgeving van Deventer zijn opgeroepen te assisteren. Ooggetuigen melden dat de brandweer een lange slang getrokken heeft vanaf de IJssel naar het centrum van Deventer, om genoeg water te krijgen. Hoewel de politie de hele Lange Bisschopstraat heeft afgesloten, zijn honderden Deventenaren komen kijken naar de brand. 

De Stentor meldt dat de gevel van het pand op instorten staat en de vlammenzee over dreigt te slaan naar naastgelegen panden (een kledingzaak en een sportzaak).

Update 23:50 uur
Ooggetuigen zouden aan RTV Oost hebben gemeld dat er een slachtoffer bij de brand gevallen is. Hij of zij zou zwaargewond met ernstig brandletsel zijn afgevoerd naar een ziekenhuis. De politie heeft dit echter nog niet bevestigd.
 

Update 00:10 uur
Een politiewoordvoerder zegt voor de camera van RTV Oost dat er twee gewonden zijn. Volgens de woordvoerder zou de brand begonnen zijn in het appartement boven de Bakker Bart. Ook zegt de politie ongeveer honderd bewoners uit de buurt geëvacueerd te hebben. 


Foto: Twitter (@NoujaZegVerhip)
 

Foto: RTV Oost
 
Foto: Twitter (@NoujaZegVerhip)