'Woensdag meer bekend over dood Kooistra'

De politie verwacht woensdag met meer informatie naar buiten te kunnen komen rond de dood van de 59-jarige horecamagnaat Sjoerd Kooistra. Woensdag moeten de resultaten van de sectie bekend zijn, meldt de politie dinsdagavond.

Het lichaam van Kooistra werd maandag aangetroffen in zijn woning aan de Rijksstraatweg in het Gelderse Ubbergen. De politie startte daarop een grootschalig opsporingsonderzoek, naar eigen zeggen vanwege de wijze waarop het lichaam van de horecamagnaat werd aangetroffen. "Het onderzoeksteam wil zorgvuldig te werk gaan om gedegen conclusies te kunnen trekken."

Wat er precies is gebeurd, is nog altijd onduidelijk. Volgens de met Kooistra bevriende advocaat Oscar Hammerstein is waarschijnlijk sprake van zelfmoord. De horecamagnaat had een betalingsachterstand van twintig miljoen euro bij Heineken.

Volgens Hammerstein had Heineken Kooistra vorige week een voorstel gedaan, waardoor hij al zijn bezittingen zou kwijtraken. "Dat was een zodanig voorstel van de Heineken-directie, dat hij naar mijn inschatting geen uitweg meer heeft gezien."

De politie startte na de vondst onder meer een forensisch onderzoek. Dit onderzoek is dinsdag rond 17.00 uur afgerond. De woning van Kooistra is nog niet vrijgegeven, omdat daar nog verkennend onderzoek plaatsvindt. Ook wordt een buurtonderzoek woensdag voortgezet.